Een sessie bij Bébélux staat voor ongebreideld genieten met en van elkaar. We streven naar totale ontspanning in een onvergetelijk kader. Hoe je sessie er precies uitziet, hangt af van het arrangement waar jij voor koos.

Hydrotherapie • Babymassage • Bébélux Spa-ervaring

Een sessie hydrotherapie begint met het zwem- en spartelklaar maken van je baby. Na het uitkleden krijg je van ons een zwemluier en zwembroekje. We plaatsen de float ring om je baby’s nekje en dan kan de zwempret beginnen. We observeren je baby’s reactie en passen de sessie hieraan aan. Naarmate je vaker komt zal je merken dat je baby meer kracht ontwikkelt en het floaten steeds langer zal willen doen.

Na het afdrogen kunnen we desgewenst beginnen met de babymassage. We hanteren hiervoor de techniek waarvoor we een gedegen opleiding genoten: die van de Shantala-massage. Deze oeroude, ritmische massagetechniek bestaat uit een weldoordachte reeks van ontspannende bewegingen over je baby’s lichaam. Onze ervaren specialiste leert je de kneepjes van het vak en demonstreert de precieze handelingen op een pop. Zo kan jij je baby zelf laten genieten van jouw vertrouwde handen.

Ging jouw voorkeur naar de volledige Bébélux Spa-ervaring, dan heten we je van harte welkom met een welkomstdrankje en het uitgebreide pakket van al het bovenstaande.

Tip: Zorg ervoor dat je een kwartiertje voor aanvang aanwezig bent. Zo kan je baby alvast even wennen aan een nieuwe omgeving.

Voor een volledige sessie Bébélux Spa-ervaring, van je aankomst tot vertrek, reken je best op maximaal anderhalf uur. We willen graag een oase van rust en relaxatie zijn, voor baby’s én ouders. Na een welkomstdrankje in gemoedelijke sfeer mag je rustig je tijd nemen om je baby’s kleertjes uit te trekken, de drijfband om te doen en aan het dobberen te beginnen. Na een heerlijke floatingsessie van ongeveer een halfuur is je baby helemaal ontspannen en klaar voor de massage. Voor de babymassage zelf trekken we nog eens ongeveer een halfuur uit.

Koos je voor de hydrotherapie of babymassage apart? Dan mag je rekenen op een bezoektijd van maximaal 1 uur.

Tip: Zorg ervoor dat je een kwartiertje voor aanvang aanwezig bent. Zo kan je baby alvast even wennen aan een nieuwe omgeving.

Wij verwennen baby’tjes vanaf de leeftijd van 2 weken tot ongeveer 18 maanden. Vanaf 6 maanden wordt je baby een stuk beweeglijker, waardoor het standaard badje iets te krap wordt. Daarom hebben we voor de grootste kleintjes twee extra grote badjes voorzien, zodat iedereen zo lang mogelijk van de therapieën kan genieten. Ook twee- of meerlingen kunnen samen in de grote badjes dobberen. De lengte, het gewicht, de maten en vormen van je baby, eventuele prematuriteit… spelen uiteraard allemaal mee een rol.

Ben je niet helemaal zeker of jouw baby nog wel in aanmerking komt? Neem dan gerust even vrijblijvend contact op.

Een bezoekje aan de babywellness stimuleert, versterkt en versoepelt alle spieren en botten van je baby. Bovendien bevordert onze verwenbeurt het slaapritme, geeft het verlichting bij krampjes en obstipatie en verzacht het je baby’s klachten bij een tere, allergie-gevoelige of eczeemhuid. Omwille van al deze voordelen hebben zowel je baby als jijzelf er alle baat bij de sessies regelmatig te herhalen.

Al na één wellnessbeurt zal je de weldadige effecten op je kindje duidelijk merken. Voor wie zo lang mogelijk en voordelig wil genieten van deze werkzame invloed hebben we de 3-beurten-kaart in het leven geroepen. Hier vind je een overzicht van al onze arrangementen en tarieven.

Tot 72 uur na een vaccinatie mag je baby helaas niet komen genieten van onze behandelingen. Een kindje dat net een prik kreeg voelt zich meestal even niet helemaal goed in z’n vel en loopt risico op temperatuursverhoging. Hetzelfde geldt voor baby’s met griep, hoest, koorts of een virale infectie.
In dergelijk geval stel je je bezoek beter even uit. Wanneer je baby weer volledig is hersteld heten wij jullie graag weer van harte welkom.

Bekijk zeker ook even onze annulatievoorwaarden of maak een nieuwe afspraak.
Ben je niet helemaal zeker? Bel ons dan gerust even op!

Je baby verbruikt best wat energie tijdens een floating- en massagesessie. Dat is natuurlijk het eenvoudigst wanneer je kindje van tevoren z’n buikje gevuld heeft. Ons advies luidt dan ook dat je best voor vertrek je baby thuis van de gebruikelijke voeding voorziet. Omdat een zwempartij bij sommige kleintjes de appetijt weer opwekt, raden we aan om voor alle zekerheid toch nog een extra voeding te voorzien.

Absoluut! De badjes bij Bébélux worden voor elke sessie gevuld met gezuiverd water – chloorvrij en op de ideale temperatuur voor je baby. Na ieder bezoek worden de baden en alle toebehoren professioneel gereinigd. Je kan dus in volle vertrouwen en veiligheid zorgeloos komen genieten.
Gezien de geldende COVID-19-maatregelen worden de badjes van elkaar gescheiden door plexiglas. Zolang de huidige regelgeving van kracht is, vragen wij je een mondmasker te dragen wanneer er niet voldoende afstand buiten je bubbel kan gegarandeerd worden.

Het enige waar je als ouder aan hoeft te denken, is voeding voor je baby en een luier voor na je sessie.
Al de rest maakt deel uit van ons verwenpakket en staat voor je klaar:

  • Een veilige, gecertificeerde drijfring
  • Een zwemluier
  • Een zwembroekje
  • Een badcape
  • Een handdoek en/of tetradoek
  • Kwalitatieve, biologische massageolie
  • Een badspeeltje (voor de grotere baby)

Kan je om een onvoorziene reden niet aanwezig zijn op je geboekte sessie? Dan vragen we je om zo snel mogelijk en minimaal 24 uur op voorhand je afspraak te annuleren. Dit doe je bij voorkeur telefonisch of via e-mail. Na bevestiging van je annulatie ontvang je een tegoedbon waarmee je binnen de maand een nieuwe afspraak kan inboeken.

Wanneer je zonder verwittiging niet komt opdagen is dat voor iedereen een vervelend gebeuren. Alle voorbereidingen, het voor jou vrijgemaakte tijdslot en onze personeelskosten zijn in dat geval onomkeerbaar. Daarom kunnen we in dit geval helaas je reservatiegeld niet retourneren.
Je nieuwe leven met een kersverse baby ziet er weleens chaotisch uit. Bij een laattijdige aankomst van 15 minuten ben je nog steeds van harte welkom en zullen we je sessie inkorten zodat ons volgende bezoek niet in het gedrang komt.

Ongevallen in de babyspa zijn haast ondenkbaar. Je houdt als ouder zelf je kindje vast en het hele proces is grondig doordacht en uiterst veilig. Voor de volledigheid en louter om administratieve redenen moeten we echter vermelden dat Bébélux niet aansprakelijk kan gesteld worden bij gebeurlijke ongevallen. Het spreekt helemaal voor zich dat je als ouder je baby niet uit het oog verliest, maar dat was je wellicht toch niet van plan. Je kan in alle vertrouwen en gerustheid komen genieten.

We hebben er alle begrip voor dat je bijzondere momenten met je kindje graag wil vereeuwigen. Je mag dus beslist je baby’s gelukzalige indrukken vastleggen en uiteraard vrijelijk delen op sociale media.
We leggen echter graag de nadruk op het ontspannende karakter van ons instituut, waar intieme momenten van hechting centraal staan. Sommige kindjes reageren minder positief op een camera die continu op hen gericht is. Probeer dus een gezonde mix te bewaren van fotograferen en genieten.
Het spreekt voor zich dat er omwille van privacyredenen geen beelden kunnen worden gemaakt van andere ouders en baby’s.

Cadeaubonnen zijn geldig tot zes maanden na de uitgiftedatum, die op de bon is vermeld, en zijn niet inwisselbaar voor contant geld. Wanneer deze periode is verstreken, is de cadeaubon vervallen en kan deze niet meer worden gebruikt voor aankopen. Het is belangrijk om de geldigheidsdatum van de bon in de gaten te houden, aangezien er geen terugbetaling mogelijk is. Bébélux is niet verantwoordelijk voor verlopen cadeaubonnen of enige gevolgen daarvan. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de ontvanger van de cadeaubon.

Heb je nog een andere vraag? Neem dan gerust even contact op. Wij helpen je graag verder.